7 tips om uw huis natuurlijk te verwarmen

Natuurlijk verwarmen, besparen op energiekosten

We willen allemaal een warm huis, maar niemand is liefhebber van een hoge energierekening. Gelukkig is er niet veel energie nodig om uw huis te verwarmen. Wij geven u namelijk 7 handige tips voor het natuurlijk verwarmen van uw woning. Zo bespaart u op energiekosten en houdt u een fijn, warm huis.

  • Niet gebruikte kamers dichthouden. U hoeft natuurlijk alleen de kamers te verwarmen die u gebruikt. Van een ongebruikte kamer kunt u dan ook het beste de deur dichthouden, zodat er geen koude lucht in het gebruikte deel van het huis komt.
  • Gebruik gordijnen en douchegordijnen. Schijnt de zon? Dan kunt u de douchegordijnen dichtdoen. Zo zorgt u ervoor dat het zonlicht wel binnenkomt, maar de warme lucht het huis niet verlaat. De reguliere gordijnen zijn er voor de momenten dat de zon niet schijnt.
  • Ramen dichtdoen. Doe de ramen van de woning goed dicht. Zorg er zowel voor dat ze dicht staan als dat ze luchtdicht zijn. Dit betekent dat alle eventuele kieren zijn dichtgemaakt met kit. U kunt ook werken met handdoeken tussen de kieren.
  • Deuren isoleren. Bij de deuren haalt u hetzelfde trucje uit. Bekijk goed of de deurposten geen koude lucht doorlaten. U kunt eventueel een tochtstrip gebruiken of een handdoek tussen een eventuele kier onder de deur plaatsen.
  • Gebruik het zonlicht. Als er zonlicht is dat uw woning binnen wil komen, raden we u aan om dit te gebruiken. Het is namelijk gratis warmte voor uw huis. Kijk ook kritisch naar uw tuin. Zijn er planten en hekken die het zonlicht tegenhouden?
  • Leg een tapijt op de grond. Door een tapijt op de grond te plaatsen, zorgt u er automatisch voor dat de warme lucht niet verdwijnt via de vloer. Bovendien voelt een tapijt warm aan voor uw voeten.
  • Maak gebruik van kaarsjes. Wist u dat u uw huis ook goed kunt verwarmen door kaarsjes aan te steken? Ze produceren een fijne warmte, die ook nog eens natuurlijk is! Pas wel even op waar u de kaarsjes plaatst, want het moet natuurlijk wel veilig blijven.

2 reacties

  1. Een handige tip is misschien ook op je bank of gordijnen niet voor de cv neer te zetten, een tijdje geleden had ik het probleem ook. Maar de warmte blijft dan achter de bank en verspreid zich op dat moment niet. Toen heb ik mijn bank verplaatst tegen de muur aan, en je merkte het verschil meteen er kwam warme lucht achter de bank vandaan.

  2. Ik heb van de week nieuwe tocht strips gekocht. Ik heb de tocht strips geplaatst op mijn voor- achter- en bijkeukendeur. Mijn oude tocht strips waren goed verbruikt. Het verschil is duidelijk te merken.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *