Hoe weet ik of mijn CV ketel aan vervanging toe is?

CV ketel vervangen

Een CV ketel heeft helaas niet het eeuwige leven. U zult uw ketel dan ook na een aantal jaren moeten vervangen. Echter: hoe merkt u nou precies dat uw CV ketel aan vervanging toe is? En hoe lang gaat een CV ketel eigenlijk mee? Kwieq geeft u tekst en uitleg.

Storing

Als uw CV ketel het niet goed meer doet, zult u dat al snel merken in huis. Het zal namelijk koud worden, aangezien de warme lucht uw huis niet meer binnen kan komen. Nogal een open deur, natuurlijk. Echter is deze storing wel de belangrijkste graadmeter voor het hebben van een defecte CV ketel.

Nieuwe CV ketel

Is uw ketel echter nog maar een paar jaar oud, dan zult u deze hoogstwaarschijnlijk niet hoeven te vervangen. De problemen zouden veroorzaakt kunnen worden door het gebrek aan periodiek onderhoud. Het is namelijk aan te raden om uw CV ketel eens per jaar te laten controleren door een specialist.

Oude CV ketel

Een CV ketel heeft een gemiddelde levensduur van 12 tot 15 jaar. Vertoont uw ketel daarom dezelfde mankementen wat betreft stortingen en is deze al ouder dan 12 jaar? In dat geval zult u eens moeten kijken naar de aanschaf van een nieuw apparaat. Dit kan bovendien weer de nodige voordelen met zich meebrengen, aangezien nieuwe CV ketels veel energiezuiniger zijn dan hun voorgangers. Door de aanschaf van een nieuw model bespaart u dus automatisch op uw energiekosten.

Dit artikel is geschreven door de De Haas Installatietechniek, cv-specialist uit Tilburg. Heeft u suggesties op dit artikel? Vult u dan het onderstaande formulier in. Na keuring wordt uw reactie geplaatst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *