Veel gestelde vragen

Direct contact met een cv-monteur? Vul dan het formulier in!

Overzicht

Wat is een HR-ketel?

HR ketelDe afkorting staat voor hoog rendement. Deze CV-ketel op gas heeft een hoger rendement dan een gewone CV-ketel. Het rendement is hoger dan 100%. De HR ketel zet de energie om in nuttige warmte, de restwarmte die eigenlijk verdwijnt door de schoorsteen wordt dus ook gebruikt. Minimaal 100% wordt omgezet in nuttige warmte.

Wat is een VR-ketel?

De afkorting staat voor verbeterd rendement. Deze CV-ketel zet ongeveer 89% van de energie om in nuttige warmte. Tegenwoordig wordt er bijna altijd wel HR ketels geïnstalleerd, maar in sommige gevallen is het nodig om een VR ketel te kiezen. Bij een HR ketel moet u een afvoer hebben voor condenswater, bij een VR ketel is dat niet nodig.

Open- en gesloten CV-ketels, wat is het verschil?

Er wordt gas verbrand in een verwarmingsketel, hiervoor is toevoer van lucht nodig. Bij een open CV-ketel is de brander niet afgesloten van de buitenlucht en bij een gesloten CV-ketel is het wel afgesloten.

Open CV-ketel:
Open CV-ketels zijn minder geschikt voor goed geïsoleerde woningen, ze mogen alleen geplaatst worden in goed geventileerde ruimten. De reden hiervan is dat een open CV-ketel lucht haalt uit de ruimte waar deze hangt. Vaak is extra ventilatie handig.

Gesloten CV-ketel:
Hierbij wordt de buitenlucht naar de brander toegevoegd. Een gesloten CV-ketel heeft voor de luchttoevoer een pijp. Deze verwarmingsketel zou overal in huis kunnen, deze is veiliger dan een open CV-ketel. U hoeft ook niet extra te ventileren en hierdoor verliest u geen warmte. Een HR ketel is altijd een gesloten CV-ketel.

Hoelang gaat een CV-ketel mee?

CV ketelNiet elke CV-ketel gaat even lang mee. Het is dus afhankelijk van het merk van uw CV-ketel. Ook is het afhankelijk van uw stookgedrag. De gemiddelde economische levensduur van een ketel is ongeveer 15 jaar.

Wat is de beste CV-ketel voor mij?

Het is erg van belang om een goede ketel uit te kiezen. Maar hoe maakt u nou de beste keuze? Lees de onderstaande stappen die wij voor u op een rijtje hebben gezet.

Stap 1: Kijk naar uw wensen en naar uw woonsituatie.

  • Moet de ketel mijn woning verwarmen of ook warm water leveren?
  • Hoeveel warmte heeft de woning nodig?
  • Hoeveel warm water gebruikt u?
  • Heeft u een HR ketel of een VR ketel?

Stap 2: Vraag om advies. Wij willen graag uw vragen beantwoorden, het is namelijk niet raar dat u het lastig vindt om een ketel uit te zoeken. Wij zullen naar al uw wensen vragen en samen zullen we een keuze kunnen maken.

Stap 3: De installatie van de CV-ketel. Nadat u een ketel heeft uitgekozen moet deze geïnstalleerd worden. Als deze verkeerd geïnstalleerd wordt kan het meer energie verbruiken. Daarom willen wij u graag van dienst zijn en uw gekozen ketel voor u te installeren.

Welke CV-ketel merken zijn er?

Er zijn erg veel CV-ketel merken te koop. De merken die het meest voorkomen zijn: Atag, AWB, Bosch, Intergas, Nefit, Ferroli, Remeha en Vaillant. Al deze merken hebben natuurlijk ook meerdere typen ketels.
CV-ketel merken

De woning wordt niet verwarmd, maar er is wel warm water

Het kan zo zijn dat de warmwaterkraan lek is. Hiervoor zou u de warmwaterkraan dicht kunnen draaien. Als dit niet werkt zou u het kraanleertje kunnen vervangen.

De ketel geeft een storingscode aan, wat nu?

Het is handig om eerst de code te noteren. Nu kunt u met de resetknop uw ketel resetten. Als het probleem zich herhaalt kunt u contact met ons opnemen zodat we samen het probleem op kunnen lossen.

Wat is een gaskeurlabel?

Deze geeft informatie over de prestatie van een toestel dat met gas stookt, zoals een CV-ketel of een combiketel. De informatie gaat over de veiligheid en doelmatigheid van uw ketel. Naast dit gaskeurlabel zijn er aanvullende labels voor VR- en HR ketels en andere typen ketels. Deze labels heten CW-label, HR-label, HRww-label, NZ-label en SV-label.

Wat is een modulerende ketel en waarom is het zuinig?

Deze ketel zorgt ervoor dat het vermogen van een CV-ketel wordt aangepast aan de warmtebehoeften. De ketel kan traploos harder gaan branden of zachter. Het is dus niet meer zoals vroeger, alleen een aan- en uitknop. De modulerende ketel past zich aan bij wat er nodig is en daardoor is het zuinig. Ook gaan de onderdelen van de ketel langer mee, er zijn namelijk minder grote/plotselinge temperatuurverschillen.


Terug naar het overzicht

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Bent u als cv ketel installateur op zoek naar nieuwe opdrachten? Kwieq biedt u de mogelijkheid om op no-cure, no-pay basis in contact te komen met consumenten en bedrijven.