Cv ketel installatie

Direct contact met een cv-monteur? Vul dan het formulier in!

Het installeren van een nieuwe CV ketel is een precies klusje. Het is belangrijk dat dit goed gebeurd om gevaarlijke situaties te voorkomen. Maar natuurlijk is het voor u ook fijn dat de installatie gelijk klaar is, zo hoeft u hierna niet steeds een monteur in te schakelen voor kleine dingen. Dit scheelt een hoop geregel. Maar voor een monteur kan beginnen met de installatie moet er gekeken worden of alle aansluitingen voor de CV ketel aanwezig zijn. Meestal neemt de monteur hiervoor vooraf contact met u op.

Welke aansluitingen zijn er nodig?

Voor de oude en nieuwe CV ketel geldt dat er een gasaansluiting aanwezig moet zijn. Dit moet aanwezig zijn op de plek waar u de ketel wilt neerzetten of wilt ophangen. Elektriciteit is ook belangrijk, het is van belang dat er een stopcontact dicht in de buurt zit. Voor het omzetten van koud water in warm water is een waterleiding nodig. Deze waterleiding wordt niet gebruikt om de CV ketel bij te vullen. Voor HR ketels zijn er nog aparte aansluitingen nodig. Zo moet er een afwatering aanwezig zijn. Zo kan het condenswater worden afgevoerd. Daarnaast heeft de HR ketel een luchtinlaat- en afvoer nodig. Dit is een verbinding met de buitenlucht. Zo wordt er lucht aangezogen en worden verbrandingsgassen die niet worden gebruikt afgevoerd naar buiten. De luchtinlaat- en afvoer heeft twee aparte leidingen. Doe vooraf aan de installatie goed onderzoek welke aansluitingen er nodig zijn.

Aansluitingen aanbrengen

Het aanbrengen van de nieuwe aansluitingen is een klus die u zelf kunt doen. Maar hierbij geldt ook, als u het laat doen door een specialist, weet u zeker dat het goed gebeurd. Er zijn verschillende materialen om de aansluitingen te creëren, elk materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen. Doe hier vooraf goed onderzoek naar.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Bent u als cv ketel installateur op zoek naar nieuwe opdrachten? Kwieq biedt u de mogelijkheid om op no-cure, no-pay basis in contact te komen met consumenten en bedrijven.