CV Ketel offerteaanvraag

Op 03-01-2014 17:32 ontving Kwieq de volgende offerte aanvraag:

Goedendag,

Via deze weg zou ik graag een vraag stellen over onze ketel. Het is een Nefit EcoMLine HR ketel, ik vermoed uit februari 2005, want toen is het eerste onderhoud geweest volgens de stickers die erop zitten. Het laatste onderhoud was van juli 2012. Toen huurden wij ons huis nog en werd het onderhoud dus automatisch regelmatig uitgevoerd. Inmiddels hebben wij hetzelfde huis gekocht en zijn wij dus ook eigenaren van de ketel.

Al geruime tijd (ongeveer een jaar) ervaren wij dat de druk steeds terugloopt. Ik vul bij tot 2 bar, maar hij loopt deze laatste weken elke week weer terug tot onder 1 bar. Eerder duurde dat wel een of meerdere maanden, maar nu dus nog maar een of enkele weken. Ik kan echter nergens lekkage ontdekken, in ieder geval niet bij de radiatoren. Deze ontlucht ik ook regelmatig, waarna ik het systeem weer bijvul.

Waardoor zou de druk steeds weer zo snel terug kunnen lopen? Ik las iets over een kapot expansievat of de warmtewisselaar? Heeft u enig idee?

Zou u verder advies kunnen geven over de levensduur van onze ketel? Deze zou toch wel zo’n 15 jaar mee moeten kunnen gaan toch? Wat zijn de mogelijkheden hierna? Heeft u ook informatie over het huren, leasen of kopen van een ketel voor ons? En wellicht wat informatie over onderhoudscontracten? Valt een probleem als hierboven beschreven met het snel dalen van de druk hier ook onder? Of moet daar een aparte afspraak voor gemaakt worden? Wat zijn daar dan ongeveer de kosten van?

Ik hoor graag van u.

Vriendelijke groeten,

David Pereboom

Westerd 13

7943 GM Meppel