CV ketel merken

Een overzicht van de meest voorkomende CV ketel merken

Er bestaan veel verschillende soorten merken CV ketels. Elk merk heeft natuurlijk een andere prijs en andere eigenschappen. Wij hebben een aantal merken voor u op een rijtje gezet. Zo heeft u een goed beeld van de oorsprong en unieke kwaliteiten van ieder merk.

Remeha

Remeha cv-ketelHet doel van Remeha is voor het verzorgen van warmte en comfort voor bij u thuis. Remeha is een zeer vertrouwd merk, met een geschiedenis van 80 jaar. Het bedrijf beschikt over een onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling. Hier worden de nieuwste technologieën omgezet in huiselijk comfort en energiebesparing. Remeha werkt op het gebied van onder andere CV-ketels en zonneboilersmet als doel dat de kwaliteit erg goed hoort te zijn. Ook vindt het bedrijf het belangrijk dat de klant goede service hoort te krijgen.

Vaillant

Vaillaint cv-ketelOpgericht in 1874. Vaillant is een Duitse onderneming die in de loop der jaren uitgegroeid is tot toonaangevend wereldleverancier van toestellen voor comfortabel wonen. In 2001 nam Hepworth Group Vaillant over en tegenwoordig is Vaillant Group de leidende producent van verwarmingstechnologie in Europa. Vaillant is al vele decennia erop uit de grootste te worden binnen de verwarmingsmarkt. Ze zijn erop gericht innovatieve producten op de markt te brengen, met steeds meer comfort en rendement. Zuiniger en schoner dan ooit! Bij Vaillant beschikken de medewerkers over de juiste mentaliteit en vakmanschap op het gebied van duurzaamheid om een vooraanstaande rol te spelen in de verwarmingwereld.

AWB

AWB cv-ketelHerman van Thiel heeft het bedrijf opgericht in 1934. De afkorting staat voor Apparatenfabriek Warmte Bouw. In 1953 produceerde het bedrijf ketels, eerst in de vorm van olieketels. Tien jaar later werd ook de eerste gasgestookte ketel ontwikkeld en in 1965 ook de moederhaard. De moederhaard kom je nog in vele huiskamers tegen. In 1994 was het een succes voor AWB, want de ThermoMaster werd bekroond met de titel ‘Beste Koop’ door de Consumentenbond. AWB streeft altijd nog de beste prijs-kwaliteitverhouding na.

Intergas

Intergas cv-ketelIntergas maakt in zijn producten gebruik van zijn eigen gepatenteerde dubbele twee-in-een warmtewisselaar. Deze unieke warmtewisselaar zorgt voor minimalisatie van warmteverlies en een optimale warmteoverdracht. Het cv-water en het koude tapwater stromen rechtstreeks door de warmtewisselaar zodat de rookgassen maximaal afkoelen en de condensatiewarmte optimaal wordt benut. Hierdoor wordt een ongekend hoog rendement gerealiseerd, kenmerkend voor de HR-ketels van Intergas. Ook is Intergas in 2013 nog als ‘Beste uit de test’ gekomen.

Nefit

Nefit cv-ketelNV Automatic Screw-Works (A.S.W.) werd opgericht in Nijmegen, aan het einde van de negentiende eeuw. Het bedrijf maakte nippels en gas- en waterkranen. Later zijn ze complexere producten gaan maken en in 1932 begonnen ze met het maken van Fasto-geisers. Nog later hebben ze de cv-ketel ontwikkeld. Door nieuwe aandeelhouders is Nefit in beeld gekomen. Het bedrijf ging verder onder de naam Fasto B.V. Nefit heeft in 1980 de eerste cv-ketel met Hoog Rendement geïntroduceerd. Zo kregen ze in 1981 het Giveg HR-keurmerk. In 1992 zijn Fasto B.V. en Nefit één bedrijf geworden; Nefit Fasto B.V.

Bosch

Bosch cv-ketelDe aandelen van Nefit Fasto zijn in 1993 verkocht aan Buderus Heiztechnik GmbH. Hierdoor steeg de export met meer dan 50% van de totale omzet. Buderus is in 2004 overgenomen door Robert Bosch Group. Zo ontstond het bedrijf Bosch Termotechnik, vanaf dit moment maakt Nefit een groot deel uit van Bosch Termotechnik. Ze zijn zo erg bezig met het ontwikkelen van nieuwe, duurzame technologieën. Ook houdt het bedrijf zich bezig met processen als energiezuinigheid en klimaatverandering.

Ferroli Nederland

Ferroli cv-KetelAGPO BV is opgericht in 1954 door de heer A.G.P. Oomens. Door de ontwikkeling van de gas gestookte cv-ketel is het succes voor AGPO werkelijk begonnen. De HR-ketel werd later ontwikkeld. Nadat deze is ontwikkeld wordt het bedrijf overgenomen door Gruppo Ferroli. Zo krijgt AGPO BV dus de naam AGPO Ferroli. In 2009 wordt de naam van het bedrijf nogmaals veranderd, sindsdien heet het bedrijf officieel Ferroli Nederland. Ferroli Nederland wil graag nieuwe technologische concepten ontwikkelen. Denk hierbij aan duurzame ventilatiesystemen, zonlichtsystemen, cv-ketels en warmtepompen.

ATAG

Atag cv-KetelHet werd in 1948 opgericht. In 1994 kreeg dit bedrijf de naam ATAG Holding NV, er vielen meerdere dochterondernemingen onder. Deze dochterondernemingen werden later verkocht. ATAG ging zelf verder met de verwarming productie met de naam ATAG Heating Group BV. De producten zijn erg betrouwbaar en van goede kwaliteit. Hiervoor hebben ze in 2012 de VSK Award gewonnen met de MultiGasketel.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Bent u als cv ketel installateur op zoek naar nieuwe opdrachten? Kwieq biedt u de mogelijkheid om op no-cure, no-pay basis in contact te komen met consumenten en bedrijven.