Nieuwe CV ketel kopen – Tips

CV ketel kopen

Wanneer u een Centrale Verwarmingsketel aan wilt schaffen, zult u al snel merken dat de keuze oneindig is. Er zijn dan ook veel zaken om rekening mee te houden wanneer u een ketel aanschaft. Om te voorkomen dat u door de bomen het bos niet meer ziet, heeft Kwieq speciaal voor u een lijst opgesteld met punten om op te letten bij de aanschaf van een nieuwe CV ketel.

Tip 1: wel of geen warm water?

U kunt zelf kiezen of u naast een verwarming wel of niet gebruik wilt maken van warm water. U kunt kiezen voor een ketel inclusief een boiler of bijvoorbeeld een losse boiler naast de ketel. De perfecte verdeling van warm water en verwarming is afhankelijk van uw persoonlijke leefomstandigheden. Een expert helpt u verder op dit vlak.

Tip 2: wat zijn uw eisen m.b.t. warm water?

Heeft u bepaalde eisen die u stelt aan het warme water? In technische termen noemen we dit wel het ‘warmwatercomfort’, dat we uitdrukken met een CW-label. Let hierbij op de hoeveelheid liters water per minuut, de mogelijkheid warm water gelijktijdig op meerdere plaatsen te gebruiken en de tijd die het duurt tot het water in de kraan warm is.

Tip 3: hoeveel water gaat u gebruiken?

Het is belangrijk om zelf in te schatten hoeveel water u en andere huisgenoten zullen gaan gebruiken, zodat u een CV ketel aan kunt schaffen die aansluit bij uw wensen. Hou hierbij rekening met het aantal inwoners in uw woning en het type douche wat u gebruikt (speciaal soort douche of bijvoorbeeld een bubbelbad?).

Tip 4: wat is het geschikte CV-label voor u?

Het CV-label is een ander woord voor het watercomfort en dit wordt uitgedrukt met een schaal van 1 t/m 6. Als u meerdere tappunten in huis heeft, heeft u ook automatisch een CV ketel nodig met een hoger CV-label.

Tip 5: hoeveel kW is er nodig om uw huis te verwarmen?

Het verwarmen van uw huis is een grote taak, waarvoor uw CV ketel flink wat kW nodig zal hebben. Hoeveel er nodig is, hangt af van de mate van isolatie in uw huis, de omvang van de woning en het type huis. Heeft u een woning van 250 tot 425 m3, dan voldoet een CV ketel van 18 kW. Huizen van 900 tot 1075 m3 hebben echter al snel een CV nodig van 45 kW.

1 reactie

  1. Wij hebben een paar maand geleden een nieuwe CV ketel laten plaatsen. we hebben echter geen rekening gehouden met alle punten die in dit artikel genoemd worden. onze ketel is dan ook al een paar weken na plaatsen kapot gegaan. we zijn nu opzoek naar een nieuwe en zullen dit artikel er zeker naast houden tijdens onze zoektocht.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *